ÄPPELPAJ MED SMULDEG

4 PORTIONER Ugnstemperatur 225 grader

INGREDIENSER:

·         4 äpplen

·         1,5 msk socker

·         1 tsk malen kanel

·         0,5 tsk maken kardemumma

·         (0,5 tsk malen muskot)

SMULDEG:

·         100 gram margarin

·         2 msk socker

·         1,5 dl havregryn

·         1,5 dl vetemjöl

TILLAGNING:

Sätt på ugnen. Skala eventuellt äpplena och skär dem i tunna skivor. Bred ut dem i en ugnssäker form. Strö över socker och kryddor.

Smält fettet i en kastrull och rör ner socker, havregryn och vetemjöl.

Fördela blandningen över äppelklyftorna.

Grädda mitt i ugnen i 15 – 20 minuter.

Pajen ska vara ljusbrun när den är klar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0