ÄLGBURGARE MED STEKT KÅLROTSSALLAD OCH ÖRTCRÉME

Hemmagjorda burgare med säsongsenliga smaker.

4 PORTIONER

·         800 gram älgfärs alt. nöt- eller lammfärs

·         1 kålrot

·         1 paprika

·         1 romansallad

·         2 dl créme fraiche

·         4 msk ketchup

·         1 dl persilja och/eller basilika, hackad

 

1.      Skär kålroten i cirka 1 x 1 centimeter tärningar och stek dem gyllene i smör eller olja. Strimla paprikan och blanda med kålrotstärningarna. Smaka av med salt och peppar.

2.      Blanda färsen med 1 ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Forma hamburgare och stek några minuter på varje sida i smör eller olja.

3.      Blanda créme fraiche med ketchup och hackade örter. Plocka och skölj salladsbladen och vänd ner dem i kålrotssalladen.

4.      Servera med rostat franskbröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0