ÄLGBURGARE MED STEKT KÅLROTSSALLAD OCH ÖRTCRÉME
Hemmagjorda burgare med säsongsenliga smaker.
4 PORTIONER
· 800 gram älgfärs alt. nöt- eller lammfärs
· 1 kålrot
· 1 paprika
· 1 romansallad
· 2 dl créme fraiche
· 4 msk ketchup
· 1 dl persilja och/eller basilika, hackad
1. Skär kålroten i cirka 1 x 1 centimeter tärningar och stek dem gyllene i smör eller olja. Strimla paprikan och blanda med kålrotstärningarna. Smaka av med salt och peppar.
2. Blanda färsen med 1 ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Forma hamburgare och stek några minuter på varje sida i smör eller olja.
3. Blanda créme fraiche med ketchup och hackade örter. Plocka och skölj salladsbladen och vänd ner dem i kålrotssalladen.
4. Servera med rostat franskbröd.
Kommentarer
Trackback