ÄGGHALVOR MED RÖROR
6 PORTIONER
12 ÄGGHALVOR, MELLANKOKTA
Räkor med örtmajonnäs
Lägg på sisådär 3 räkor per ägghalva. Blanda 3 msk hackade, blandade färska örter (t.ex. körvel, gräslök och dill) med ½ dl majonnäs och klicka på äggen. Garnera gärna med örterna också.
Löjrom med gräddfil och dill
Fördela ½ dl gäddfil och 100 gram löjrom på ägghalvorna. Garnera med lite svartpeppar och dill.
Skagenröra
Blanda 2 dl créme fraiche med 3 msk majonnäs. Tillsätt 2 msk dill, en nypa salt, lite vitpeppar och 2 msk citronsaft. Rör om väl. Vänd ner 3 msk rom (löjrom eller stenbitsrom) och 250 gram skalade och grovhackade räkor. Låt stå och dra till sig alla smaker. Toppa till sist en stor klick på varje ägghalva.
Varmrökt lax med créme fraiche
Dela 2 stora skivor varmrökt lax i portionsstora bitar, lägg på ägghalvorna och klicka ½ dl créme fraiche rättvist på ägghalvorna.
Parmaskinka
Skär 3 skivor parmaskinka i mindre bitar, lägg på ägghalvorna och garnera med färsk rosmarin.