WASABIFYLLDA LAXRULLAR

En julig variant med kallrökt lax och färskost, som tack vare den starka wasabin matchar glöggen väl.

·         Wasabi, finns på hyllan för asiatiska varor i butiken

·         2 – 3 msk philadelphiaost, alternativt kesella

·         4 skivor kallrökt lax

·         Några pepparkakor

 

1.      Smaka av philadelphiaosten med wasabi. Var inte snål, det ska vara rejält drag i smaken.

2.      Lägg ut laxskivorna omlott på plastfolie. Bred wasabikrämen i ett tunt lager på laxen (spara lite till dekoration) och rulla ihop skivorna som en rulltårta med hjälp av plastfolien. Vira ihop ändarna ordentligt och lägg in i frysen i 30 minuter, så blir rullen lättare att skära.

3.      Mixa eller krossa några pepparkakor fint.

4.      Ta ut laxrullen ur plasten. Bred den resterande wasabikrämen ovanpå rullen och strö pepparkakssmulor över.

5.      Skär rullen i skivor och stick en tandpetare eller minigaffel i varje.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0