WALDORFSALLAD

·         1 syrligt äpple, strimlat

·         ½ rotselleri, strimlat

·         1 dl créme fraiche

·         ½ dl majonnäs

·         3 msk valnötter, hackade

·         2 msk valnötsolja

·         2 tsk fransk senap

·         Citronsaft, färskpressad

·         Salt och peppar

 

1.      Skär sellerin i tunna strimlor. Blanda majonnäsen, créme fraichen, senapen, valnötsoljan och de hackade nötterna och blanda med sellerin i en bunke.

2.      Strimla äpplet sist av allt och blanda i. smaka av med salt, peppar och citronsaft.

TIPS!

Valnötterna kan man röka lite lätt om man har tillgång till det. Rosta nötterna i en panna, tillsätt lite smör och lägg i röken en halvtimme så får nötterna en härlig karaktär.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0