VILTTERRIN MED SMAK AV PISTAGE

·         300 gram viltfärs

·         100 gram fläskfärs

·         1 gul lök

·         1 vitlöksklyfta

·         2 skivor späck

·         1 dl pistagenötter

·         4 äggulor

·         4 dl grädde

·         1 dl gula russin

·         Salt och peppar

·         Konjak

 

1.      Hacka lök, vitlök och nötter och fräs dem i olja, låt svalna.

2.      Mixa färsen med salt i en matberedare. Mixa ner äggulorna, en efter en. Häll på grädden försiktigt. Om man vill ha en slät och len terrin, så passera färsen genom en nätsil.

3.      Blanda ner lök- och näthacket samt russin i smeten. Smaka av med salt och peppar och gärna lite konjak!

4.      Klä en avlång form, cirka 1,5 liter, med plastfilm. Lägg skivorna med späck så att de täcker formen invändigt. Låt gärna späcket hänga lite över sidorna.

5.      Lägg i färsen i formen, släta till ytan och vik över späcket som hänger över sidorna. Plasta in terrinen. Baka den i ett vattenbad i ugnen på 100 grader till en innertemperatur på 67 grader.

6.      Kyl ner och låt den ligga i press 1 dygn. Skiva upp.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0