VARMRÖKT LAXSALLAD

4 PORTIONER

·         300 gram varmrökt lax

·         ½ rödlök

·          250 gram vilda tomater i olika färger

·         1 burk gröna oliver utan kärnor

·         1 paket halloumiost á 250 gram

·         1 paket rucolasallad, cirka 70 gram

·         Salt och svartpeppar

RUCOLAKRÄM:

·         100 gram rucola

·         1 dl valnötter

·         1 dl cashewnötter

·         1 vitlöksklyfta

·         1 liten rödlök

·         ½ dl olivolja

·         1 dl rapsolja

·         1 tsk honung

·         Salt och svartpeppar

 

1.      Gör först krämen genom att lägga rucola, valnötter och cashewnötter i en mixer. Skala och skiva löken och lägg det i mixern. Häll i olja och honung och mixa till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.

2.      Dela laxen och blanda den med rucolakrämen. Skala och finhacka rödlöken. Dela tomaterna. Skiva osten och stek dem i olja i några minuter på bägge sidor.

3.      Lägg laxen på ett fat. Fördela sallad runtom. Lägg på tomater, oliver och halloumiost och strö på lite salt och peppar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0