VANILJWHOOPIE

Whoopies är USAs svar på Frankrikes macaroner. Lättare att baka och de går att dekorera fantasifullt.

30 STYCKEN

·         100 gram rumsvarmt smör

·         2 dl socker

·         1 ägg

·         6 dl vetemjöl

·         1 tsk bikarbonat

·         1 ½ tsk bakpulver

·         2 tsk vaniljsocker

·         1 krm salt

·         1 dl mjölk

FYLLNING:

·         200 gram färskost av philadelphiaost

·         50 gram rumsvarmt smör

·         5 dl florsocker

·         2 tsk vaniljsocker

·         Finrivet skal av 1 apelsin

DEKORATION:

·         Strössel av valfri sort

GÖR SÅ HÄR:

1.      Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker fluffigt med elvisp i en bunke. Tillsätt ägget och blanda väl.

2.      Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke. Vänd försiktigt ner det i äggblandningen.

3.      Blanda i mjölken.

4.      Rulla valnötsstora bollar med fuktiga händer. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Platta till dem så att de blir cirka 3 ½ centimeter i diameter. Cirka 15 stycken per plåt är lagom. Grädda mitt i ugnen 8 – 10 minuter. Låt svalna på galler.

5.      FYLLNING: Vispa med elvisp ihop färskost, smör, florsocker och vaniljsocker så att det blir fluffigt. Blanda i apelsinskalet.

6.      Spritsa eller klicka fyllningen på hälften av kakorna. Se till att hela bottnen blir täckt med fyllning. Lägg ihop med resten av kakorna. Strö strössel runt kanterna så det fastnar i fyllningen.

7.      GLASYR: Rör ihop florsocker och vatten. Ringla över och toppa med strössel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0