VANILJPANNACOTTA MED PEPPARKAKSSMUL OCH RÅRÖRDA KANELLINGON
6 PORTIONER
· 3 gelatinblad
· 5 dl grädde
· 1 vaniljstång
· ½ dl strösocker
· Pepparkakor till garnering
KANELLINGON:
· 100 gram lingon
· 2 msk strösocker
· ½ tsk kanel
1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten tills de blir mjuka, cirka 5 minuter. Häll grädden i en kastrull. Klyv vaniljstången och peta ner fröna i grädden, lägg ner stången också. Tillsätt sockret och låt gräddblandningen koka svagt några minuter. Ta kastrullen från värmen.
2. Ta upp gelatinbladen och krama ur lite vätska. Lägg ner dem i grädden och rör med en visp tills de har smält. Fiska upp vaniljstången och häll upp pannacottan i portionsglas. Låt svalna och ställ sedan kallt i minst 2 timmar.
3. Rårör linginen med sockret och kanelen. Toppa pannacottan vid servering med lingon och smulade pepparkakor.