VANILJPANNACOTTA MED PEPPARKAKSSMUL OCH RÅRÖRDA KANELLINGON

6 PORTIONER

·         3 gelatinblad

·         5 dl grädde

·         1 vaniljstång

·         ½ dl strösocker

·         Pepparkakor till garnering

KANELLINGON:

·         100 gram lingon

·         2 msk strösocker

·         ½ tsk kanel

 

1.      Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten tills de blir mjuka, cirka 5 minuter. Häll grädden i en kastrull. Klyv vaniljstången och peta ner fröna i grädden, lägg ner stången också. Tillsätt sockret och låt gräddblandningen koka svagt några minuter. Ta kastrullen från värmen.

2.      Ta upp gelatinbladen och krama ur lite vätska. Lägg ner dem i grädden och rör med en visp tills de har smält. Fiska upp vaniljstången och häll upp pannacottan i portionsglas. Låt svalna och ställ sedan kallt i minst 2 timmar.

3.      Rårör linginen med sockret och kanelen. Toppa pannacottan vid servering med lingon och smulade pepparkakor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0