VÅFFLOR PÅ BOVETE MED RÖROR

  • 3 dl majsmjöl
  • 2 dl sojamjöl
  • 4 dl bovetemjöl
  • 3 krm salt
  • 10 – 12 dl vatten

 

  1. Rör ihop allt i en bunke och låt stå och dra i minst 30 minuter.
  2. Grädda våfflorna med lite smör.

 

KARAMELLISERAD APELSIN MED KANEL OCH TURKISK YOGHURT:

 

  • 3 apelsiner
  • 1 tsk kanel
  • 3 msk socker
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk smör

 

  1. Filea apelsinerna och strö kanel över.
  2. Hetta upp en stekpanna och strö socker i botten på pannan.
  3. När sockret har smält, tillsätt apelsinerna och smöret.
  4. Stek i ½ - 1 minut.
  5. Lägg upp på ett fat och toppa med turkisk yoghurt.

 

KNAPERSTEKT BACON MED MAJS OCH KESO.

 

  • 1 paket strimlat bacon
  • 1 burk majs
  • 1 burk keso
  • ½ finhackad rödlök
  • 1 krm mald torkad chili
  • 2 msk hackad persilja
  • Svartpeppar

 

  1. Stek bacon knaprigt, lägg på ett papper och låt rinna av.
  2. Blanda majs, keso, rödlök, chili och persilja i en bunke med bacon.
  3. Servera till våfflorna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0