VÅFFLOR PÅ BOVETE MED RÖROR
- 3 dl majsmjöl
- 2 dl sojamjöl
- 4 dl bovetemjöl
- 3 krm salt
- 10 – 12 dl vatten
- Rör ihop allt i en bunke och låt stå och dra i minst 30 minuter.
- Grädda våfflorna med lite smör.
KARAMELLISERAD APELSIN MED KANEL OCH TURKISK YOGHURT:
- 3 apelsiner
- 1 tsk kanel
- 3 msk socker
- 4 dl turkisk yoghurt
- 1 msk smör
- Filea apelsinerna och strö kanel över.
- Hetta upp en stekpanna och strö socker i botten på pannan.
- När sockret har smält, tillsätt apelsinerna och smöret.
- Stek i ½ - 1 minut.
- Lägg upp på ett fat och toppa med turkisk yoghurt.
KNAPERSTEKT BACON MED MAJS OCH KESO.
- 1 paket strimlat bacon
- 1 burk majs
- 1 burk keso
- ½ finhackad rödlök
- 1 krm mald torkad chili
- 2 msk hackad persilja
- Svartpeppar
- Stek bacon knaprigt, lägg på ett papper och låt rinna av.
- Blanda majs, keso, rödlök, chili och persilja i en bunke med bacon.
- Servera till våfflorna.
Kommentarer
Trackback