UGNSTEKTA ÄPPLEN

4 PORTIONER                          UGN: 200 GRADER

 

  • 8 urkärnade och delade små äpplen
  • 3 dl grovhackade valnötter
  • 100 gram riven mandelmassa
  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 1 dl råsocker
  • 1 citron, rivet skal

 

SERVERING:

 

  • 4 dl vaniljglass

 

TILLAGNING:

 

Lägg äpplena med snittytan upp på ett ugnssäkert fat. Blanda valnöter, mandelmassa, fett och råsocker. Fördela blandningen på äppelhalvorna. Strö citronskal över blandningen. Stek i mitten av ugnen tills äpplena har mjuknat och nötblandningen fått färg, cirka 15 – 20 minuter. Servera med en god vaniljglass.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0