UGNSBAKAD LAX MED MANGOSALSA OCH MATKORN
MAN BEHÖVER:
· 600 gram laxfilé med skinn
· 4 portioner matkorn
· ½ tärning grönsaksbuljong
· 1 rödlök
· 4 tomater
· ½ kruka koriander
· 200 gram mango i bitar
· ½ tsk sambal oelek
· Olja
· Salt
· Svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär laxen i portionsbitar. Lägg dem med skinnsidan nedåt i en smord, ugnsfast form. Strö över 2/3 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
3. Koka matkorn enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt gärna grönsaksbuljong istället för salt.
4. Finhacka rödlök, tomater och koriander. Blanda allt med mango, 2 msk olja och sambal oelek till en salsa. Smaka av med salt och svartpeppar.
5. Servera laxen till mangosalsa och nykokt matkorn.