UGNSBAKAD LAX MED MANGOSALSA OCH MATKORN

MAN BEHÖVER:

·         600 gram laxfilé med skinn

·         4 portioner matkorn

·         ½ tärning grönsaksbuljong

·         1 rödlök

·         4 tomater

·         ½ kruka koriander

·         200 gram mango i bitar

·         ½ tsk sambal oelek

·         Olja

·         Salt

·         Svartpeppar

 

1.      Sätt ugnen på 200 grader.

2.      Skär laxen i portionsbitar. Lägg dem med skinnsidan nedåt i en smord, ugnsfast form. Strö över 2/3 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

3.      Koka matkorn enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt gärna grönsaksbuljong istället för salt.

4.      Finhacka rödlök, tomater och koriander. Blanda allt med mango, 2 msk olja och sambal oelek till en salsa. Smaka av med salt och svartpeppar.

5.      Servera laxen till mangosalsa och nykokt matkorn.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0