TRYFFELSTÄNGER MED INGEFÄRA

Lägg gärna upp tryffelstängerna på ett fint fat tillsammans med en kniv, så kan gästerna skära så mycket de vill ha till kaffet på maten. Inslagna i cellofan blir de en fin liten present.

TRYFFEL:

·         300 gram mörk choklad

·         2 dl vispgrädde

·         25 gram smör

·         1 msk honung

·         20 – 30 gram riven färsk ingefära, stor som en pingisboll

DEKOR:

·         250 gram mörk choklad till doppning

·         50 gram vit choklad till dekor

 

1.      Klä en form, 12 x 18 centimeter, med plastfolie.

2.      Bryt chokladen i mindre bitar och låt alla ingredienser till tryffeln smälta ihop på lägsta värme i en kastrull på spisen. Rör om då och då och dra kastrullen från plattan när tryffelsmeten blivit jämnt och blank.

3.      Häll tryffelsmeten i formen, jämna till ytan och låt stelna i kylskåp i minst 3 – 4 timmar.

4.      Lossa tryffeln ur formen och skär den i stänger. För att slippa att den fastnar på kniven är det bäst att skölja kniven i hett vatten och torka av med hushållspapper mellan varje knivtag. Låt stelna i kylen i cirka 10 minuter.

5.      Bryt den mörka chokladen till doppingen i mindre bitar och smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad.

6.      Doppa stängerna i chokladen och lägg dem på en bricka klädd med smörgåspapper.

7.      Smält den vita chokladen och dekorera stängerna. Ställ i kylen att stelna, och förvara därefter i en tättslutande burk i kylen. Stängerna är hållbara i minst 3 veckor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0