TRYFFELPAJ MED KÖRSBÄR

12 BITAR

Chokladälskarens dröm – mäktig, krämig och ljuvlig.

PAJDEG:

·         2 ½ dl vetemjöl

·         150 gram smör

·         3 msk florsocker

·         ½ dl kakao

·         1 äggula

·         2 tsk kallt vatten

TRYFFEL:

·         300 gram mörk choklad, minst 60 %

·         2 ½ dl vispgrädde

·         ¾ dl socker

·         50 gram rumsvarmt smör

TOPPA MED:

·         2 dl färska körsbär

 

1.      Sätt ugnen på 200 grader.

2.      Nyp ihop mjöl och smör i en bunke med fingrarna till en smulig massa. Tillsätt florsocker och kakao och blanda till sist ner äggulan och vattnet. Arbeta ihop till en deg och tryck ut den i en form med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i diameter. Nagga den i botten med en gaffel och ställ den kallt i 30 minuter.

3.      Grädda pajskalet i cirka 10 minuter och låt det svalna.

4.      Hacka chokladen fint.

5.      Koka upp vispgrädden, tillsätt sockret och rör om tills det lösts upp. Ta kastrullen från plattan och blanda ner den hackade chokladen. Rör tills chokladen har smält.

6.      Tillsätt smöret i små klickar.

7.      Rör till en slät tryffel som fördelas i det avsvalnade pajskalet.

8.      Ställ kallt över natten att stelna.

9.      Lägg en hög med körsbär på pajen och servera tillsammans med vispad grädde.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0