TOMATSÅS MED BOVETESPIRELLI

Är man sugen på pasta så finns det idag ett litet utbud av pasta som inte innehåller vete och är glutenfritt. Spagetti, penne och spirelli gjorda på bovete, ris, majs och havre finns idag i livsmedelsaffärer eller på hälsokosten.

4 PORTIONER

·         400 gram bovetepasta

·         ½ gul lök

·         ½ röd lök

·         2 vitlöksklyftor

·         ½ aubergine

·         ½ squash

·         1 msk olivolja

·         5 stycken soltorkade tomater i olja

·         2 ask cocktailtomater, cirka 200 gram eller 1 burk konserverade cocktailtomater

·         1 tsk torkad basilika

·         1 tsk torkad oregano

·         Salt och svartpeppar

·         20 gram svarta oliver

·         ½ dl hackad färsk basilika

·         1 dl finriven peccorinoost

 

1.      Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

2.      Gör tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint. Skär aubergine och squash i mindre bitar.

3.      Hetta upp en kastrull med olivolja. Bryn lök, vitlök och grönsakerna i några minuter.

4.      Finhacka de soltorkade tomaterna. Tillsätt tomater, soltorkade tomater, basilika och oregano. Låt koka i cirka 10 minuter. Tillsätt oliver och färsk basilika. Smaka av med salt och peppar. Servera pastan med tomatsås och riven peccorinoost.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0