TOMAT- OCH OLIVKOMPOTT

Kompotten kan förberedas dagen före. Förvara kallt med servera rumstempererad.

 

4 PORTIONER

 

  • 1 ask körsbärstomater (250 gram)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan basilika
  • Cirka 4 sardellfiléer i olja
  • 1 dl urkärnade kalamataoliver
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar

 

GÖR SÅ HÄR:

 

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skala och finhacka löken. Blanda den med timjan, ½ tsk salt, 1 krm peppar och 2 msk olja.
  3. Dela tomaterna och lägg dem tätt med snittytan upp på en bakpappersklädd plåt. Ringla över vitlöksoljan. Baka mitt i ugnen cirka 35 minuter. Ta ut och svalna.
  4. Hacka basilikan och sardellfiléerna. Blanda hacket försiktigt med de rostade tomaterna + eventuellt juice från tomaterna och oliverna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0