TOMAT- OCH OLIVKOMPOTT
Kompotten kan förberedas dagen före. Förvara kallt med servera rumstempererad.
4 PORTIONER
- 1 ask körsbärstomater (250 gram)
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk timjan basilika
- Cirka 4 sardellfiléer i olja
- 1 dl urkärnade kalamataoliver
- Olivolja
- Salt
- Peppar
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Skala och finhacka löken. Blanda den med timjan, ½ tsk salt, 1 krm peppar och 2 msk olja.
- Dela tomaterna och lägg dem tätt med snittytan upp på en bakpappersklädd plåt. Ringla över vitlöksoljan. Baka mitt i ugnen cirka 35 minuter. Ta ut och svalna.
- Hacka basilikan och sardellfiléerna. Blanda hacket försiktigt med de rostade tomaterna + eventuellt juice från tomaterna och oliverna.
Kommentarer
Trackback