THAIGRYTA MED FISK OCH NUDLAR
Fräs currypastan i oljan så kommer smaken och doften av alla kryddor fram.
4 PERSONER
· Tina 1 fryst fiskblock eller frysta fisktärningar (400 gram).
· Skala, halvera och skär 1 gul lök i skivor. Fräs löken i 1 msk rapsolja med 1 msk hackad koriander i en kastrull/gryta cirka 1 minut. Tillsätt 1 – 1 ½ msk röd eller grön currypaste och fräs 1 – 2 minuter, rör då och då.
· Tillsätt 1 burk kokosmjölk (400 ml) och 1 dl vatten. Låt småkoka cirka 5 minuter.
· Skär fisken i bitar om man använder fiskblock. Stek fiskbitarna runtom i 1 msk rapsolja i en het stekpanna cirka 3 minuter. Krydda med ½ tsk salt. Lägg fisken i kokossåsen och låt allt bli varmt.
· Koka 250 gram äggnudlar enligt anvisning på paketet.
· Skär 3 salladslökar i strimlor och strö över grytan. Servera med nudlarna och garnera med lite strimlad koriander.