TANDOORIKYCKLING MED RIS OCH GRÖNSAKSSTAVAR

INGREDIENSER:

·         ½ purjolök

·         3 vitlöksklyftor

·         1 citron

·         3 msk tomatpuré

·         1 msk flytande honung

·         2 tsk mald ingefära

·         2 tsk paprikapulver

·         3 tsk spiskummin

·         ½ tsk chilipeppar

·         ¾ tsk kanel

·         2 dl matlagningsyoghurt

·         1 kilo kycklingben

·         4 portioner ris

·         1 gul paprika

·         1 gurka

·         Olja

·         Salt

GÖR SÅ HÄR:

·         Sätt ugnen på 225 grader.

·         TANDOORIPASTA: Grovhacka purjolök och vitlök. Lägg all lök i en bunke eller mixerbehållare. Pressa ner saft från citron. Tillsätt tomatpuré, 2 msk olja och flytande honung. Krydda med mald ingefära, paprikapulver, spiskummin, chilipeppar, kanel och 1 ¼ tsk salt. Mixa allt slätt med stavmixer. Rör ner matlagningsyoghurt.

·         Lägg ner kycklingben i en ugnsfast form. Gnid in tandooripastan runt kycklingen och tillaga mitt i ugnen i cirka 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.

·         Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

·         Skär paprika och gurka i långa stavar.

·         Servera grönsaksstavarna till tandoorikycklingen och nykokt ris.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0