TANDOORIKYCKLING MED RIS OCH GRÖNSAKSSTAVAR
INGREDIENSER:
· ½ purjolök
· 3 vitlöksklyftor
· 1 citron
· 3 msk tomatpuré
· 1 msk flytande honung
· 2 tsk mald ingefära
· 2 tsk paprikapulver
· 3 tsk spiskummin
· ½ tsk chilipeppar
· ¾ tsk kanel
· 2 dl matlagningsyoghurt
· 1 kilo kycklingben
· 4 portioner ris
· 1 gul paprika
· 1 gurka
· Olja
· Salt
GÖR SÅ HÄR:
· Sätt ugnen på 225 grader.
· TANDOORIPASTA: Grovhacka purjolök och vitlök. Lägg all lök i en bunke eller mixerbehållare. Pressa ner saft från citron. Tillsätt tomatpuré, 2 msk olja och flytande honung. Krydda med mald ingefära, paprikapulver, spiskummin, chilipeppar, kanel och 1 ¼ tsk salt. Mixa allt slätt med stavmixer. Rör ner matlagningsyoghurt.
· Lägg ner kycklingben i en ugnsfast form. Gnid in tandooripastan runt kycklingen och tillaga mitt i ugnen i cirka 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
· Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
· Skär paprika och gurka i långa stavar.
· Servera grönsaksstavarna till tandoorikycklingen och nykokt ris.