TACOGRYTA MED GUACAMOLE OCH NACHOS
Tacokrydda sätter härlig smak på dem lättlagade grytan.
4 PERSONER
· Sätt ugnen på 225 grader.
· Skala och finhacka 1 gul lök. Fräs 2/3 av löken mjuk i 1 msk olivolja i en gryta.
· Lägg i 400 gram nötfärs och bryn cirka 3 minuter. Strö över 1 påse tacokrydda. Öppna 2 burkar hela tomater och klipp dem direkt i burken med sax.
· Häll av 2 burkar bönor (t.ex. stora vita bönor) och häll i grytan tillsammans med tomaterna.
· Låt småkoka cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
· Gröp ut köttet ur 1 avokado. Blanda 1 liten, urkärnad och finhackad chilifrukt och avokado med resten av löken och 1 msk olivolja. Smaka av med 1 msk citronjuice, salt och peppar.
· Lägg ½ påse nacho chips (100 gram) på en bakpappersklädd plåt. Strö över 2 dl riven ost. Gratinera mitt i ugnen 1 – 3 minuter, passa noga så att de inte blir brända.
· Strö hackade örter, t.ex. koriander, över grytan. Servera med tillbehören.