SYLTKAKOR

·         200 gram smör eller margarin

·         1 ½ dl florsocker

·         50 gram riven mandelmassa

·         1 tsk rivet apelsinskal

·         3 ½ dl vetemjöl

GARNERING:

·         ¾ dl fast hallonsylt

 

1.      Rör smör och socker poröst. Blanda i mandelmassa, apelsinskal och mjöl och arbeta ihop till en deg.

2.      Forma 2 rullar, 4 centimeter i diameter och lägg kallt i 1 timme. Skär degen i ½ centimeter tjocka skivor och lägg på plåt med bakpapper.

3.      Gör en liten fördjupning i mitten med lillfingret och fyll på med sylt. Grädda i 200 grader, 8 – 10 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0