SUSHI MED LUFTTORKAD SKINKA, STEKT SVAMP OCH DIJONMAJONNÄS

10 PORTIONER

·         3 dl rundkornigt ris, gärna japanskt sushiris

SUSHISU

·         ½ dl risvinäger

·         1 ½ msk socker

·         ½ tsk salt

FYLLNING

·         300 gram blandad svamp (gärna ostronskivling och kantarell)

·         3 msk olivolja

·         Salt och peppar

·         12 skivor lufttorkad skinka

·         1 kruka gräslök

 

·         ½ dl majonnäs

 

·         1 tsk dijonsenap

 

1.      Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

2.      Blanda risvinäger, socker och salt tills det löser upp sig.

3.      Rensa och skär svampen i strimlor. Stek den i oljan och krydda med salt och peppar. Låt svampen svalna.

4.      Lägg över riset i en stor porslinsform. Stänk risvinägerblandningen över riset. Skär skåror i riset med en stekspade eller stor sked. Blanda riset försiktigt utan att mosa riskornen.

5.      Lägg skinkskivorna omlott på plastfilm och lägg på ½ centimeter lager med ris. Lägg på en rad med svamp och några gräslöksstrån och rulla ihop. Skär i 1 ½ centimeter bitar.

6.      Blanda majonnäs med dijonsenap och servera till rullarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0