SUSHI MED LUFTTORKAD SKINKA, STEKT SVAMP OCH DIJONMAJONNÄS
10 PORTIONER
· 3 dl rundkornigt ris, gärna japanskt sushiris
SUSHISU
· ½ dl risvinäger
· 1 ½ msk socker
· ½ tsk salt
FYLLNING
· 300 gram blandad svamp (gärna ostronskivling och kantarell)
· 3 msk olivolja
· Salt och peppar
· 12 skivor lufttorkad skinka
· 1 kruka gräslök
· ½ dl majonnäs
· 1 tsk dijonsenap
1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
2. Blanda risvinäger, socker och salt tills det löser upp sig.
3. Rensa och skär svampen i strimlor. Stek den i oljan och krydda med salt och peppar. Låt svampen svalna.
4. Lägg över riset i en stor porslinsform. Stänk risvinägerblandningen över riset. Skär skåror i riset med en stekspade eller stor sked. Blanda riset försiktigt utan att mosa riskornen.
5. Lägg skinkskivorna omlott på plastfilm och lägg på ½ centimeter lager med ris. Lägg på en rad med svamp och några gräslöksstrån och rulla ihop. Skär i 1 ½ centimeter bitar.
6. Blanda majonnäs med dijonsenap och servera till rullarna.