SQUASH- OCH RICOTTAFYLLDA CANELLONI

Festliga vegetariska canelloni som smakar mycket av saffran och vitt vin.

4 PORTIONER

  • 1 squash
  • 1 stor gul lök
  • Margarin, olivolja eller smör att steka i
  • ½ gram saffran
  • 250 gram ricotta
  • 1 ½ dl riven parmesanost
  • Salt och peppar
  • 1 paket färdiga lasagneplattor, 200 gram
  • 400 gram färdig tomatsås

SÅS:

  • 1 msk margarin eller smör
  • 2 tsk vetemjöl
  • ½ dl vitt vin
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • Salt och vitpeppar
  • 1 ½ dl parmesanost

SERVERING:

  • En sallad

 

  1. Riv squashen grovt och hacka löken. Fräs squash och lök i smör, olja eller margarin i en stekpanna, fräs lite i taget. Låt grönsakerna svalna.
  2. Blanda squash, lök, saffran, ricotta och parmesanost i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg ut de färska lasagneplattorna på en bänk. Lägg en sträng av fyllningen på varje. Rulla ihop och skär i 3 – 4 centimeter breda bitar.
  4. Bred ut lite av tomatsåsen i en smord ugnsfast form. Ställ bitarna i formen med snittytan ned. Häll på resten av tomatsåsen.
  5. Smält margarin eller smör i en kastrull. Tillsätt vetemjöl och rör. Späd med vin och grädde. Låt såsen koka under omrörning i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner osten.
  6. Häll såsen över ricottarullarna och gratinera alltsammans i 225 grader i 15 – 20 minuter.
  7. Servera med en sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0