SQUASH- OCH RICOTTAFYLLDA CANELLONI
Festliga vegetariska canelloni som smakar mycket av saffran och vitt vin.
4 PORTIONER
- 1 squash
- 1 stor gul lök
- Margarin, olivolja eller smör att steka i
- ½ gram saffran
- 250 gram ricotta
- 1 ½ dl riven parmesanost
- Salt och peppar
- 1 paket färdiga lasagneplattor, 200 gram
- 400 gram färdig tomatsås
SÅS:
- 1 msk margarin eller smör
- 2 tsk vetemjöl
- ½ dl vitt vin
- 2 ½ dl mellangrädde
- Salt och vitpeppar
- 1 ½ dl parmesanost
SERVERING:
- En sallad
- Riv squashen grovt och hacka löken. Fräs squash och lök i smör, olja eller margarin i en stekpanna, fräs lite i taget. Låt grönsakerna svalna.
- Blanda squash, lök, saffran, ricotta och parmesanost i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg ut de färska lasagneplattorna på en bänk. Lägg en sträng av fyllningen på varje. Rulla ihop och skär i 3 – 4 centimeter breda bitar.
- Bred ut lite av tomatsåsen i en smord ugnsfast form. Ställ bitarna i formen med snittytan ned. Häll på resten av tomatsåsen.
- Smält margarin eller smör i en kastrull. Tillsätt vetemjöl och rör. Späd med vin och grädde. Låt såsen koka under omrörning i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner osten.
- Häll såsen över ricottarullarna och gratinera alltsammans i 225 grader i 15 – 20 minuter.
- Servera med en sallad.
Kommentarer
Trackback