SPENAT OCH BROCCOLISOPPA

4 PORTIONER

 

  • 8 dl vatten
  • 1 msk fond
  • 100 gram fryst broccoli
  • 100 gram fryst spenat
  • 3 schalottenlökar
  • 1 – 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • Salt och svartpeppar
  • 200 gram ädelost

 

 

  1. Koka upp vatten, fond och broccoli i en kastrull. Låt koka i 15 minuter. Tillsätt spenat och koka i 5 minuter.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn löken i någon minut. Tillsätt löken i soppan.
  3. Mixa soppan slät och smaka v med salt och peppar. Häll upp soppan i tallrikar. Skär osten i tärningar och lägg ner i soppan. Låt smälta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0