SPENAT- OCH BACONTORTELLINI I TOMATSÅS

·         1 paket Wontondeg, cirka 20 plattor

·         2 gula lökar

·         200 gram bacon

·         150 gram babyspenat

·         2 tomater

·         1 burk krossade tomater

·         1 vitlöksklyfta

·         2 dl kycklingbuljong

·         2 msk socker

·         2 krm kajennpeppar

·         1 krm paprikapulver

·         3 msk apelsinjuice

·         10 gram färsk salvia

·         30 gram hyvlad parmesan

·         Salt

·         Svartpeppar

 

1.      Finhacka lök och bacon, stek knaprigt och hacka ner spenaten i slutet.

2.      Lägg ut wontonplattorna och lägg 1 tsk baconfyllning i mitten.

3.      Pensla vatten på plattan runtom fyllningen och vik ena hörnet från det andra till det andra, så det bildar en triangel. Tryck ihop och koka i 3 minuter i saltat vatten.

4.      Hacka vitlök och tärna tomaterna.

5.      Koka vitlöken med krossade tomater, tärnad tomat, socker, kajennpeppar, paprikapulver, apelsinjuice och salt. Låt koka i 10 minuter.

6.      Blanda sedan tortellinin med tomatsåsen.

7.      Avsluta med färsk salvia och hyvlad parmesan.

 

TIPS! Wontondeg hittar man i välsorterade matbutiker och butiker med asiatiska livsmedel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0