SPENAT- OCH BACONTORTELLINI I TOMATSÅS
· 1 paket Wontondeg, cirka 20 plattor
· 2 gula lökar
· 200 gram bacon
· 150 gram babyspenat
· 2 tomater
· 1 burk krossade tomater
· 1 vitlöksklyfta
· 2 dl kycklingbuljong
· 2 msk socker
· 2 krm kajennpeppar
· 1 krm paprikapulver
· 3 msk apelsinjuice
· 10 gram färsk salvia
· 30 gram hyvlad parmesan
· Salt
· Svartpeppar
1. Finhacka lök och bacon, stek knaprigt och hacka ner spenaten i slutet.
2. Lägg ut wontonplattorna och lägg 1 tsk baconfyllning i mitten.
3. Pensla vatten på plattan runtom fyllningen och vik ena hörnet från det andra till det andra, så det bildar en triangel. Tryck ihop och koka i 3 minuter i saltat vatten.
4. Hacka vitlök och tärna tomaterna.
5. Koka vitlöken med krossade tomater, tärnad tomat, socker, kajennpeppar, paprikapulver, apelsinjuice och salt. Låt koka i 10 minuter.
6. Blanda sedan tortellinin med tomatsåsen.
7. Avsluta med färsk salvia och hyvlad parmesan.
TIPS! Wontondeg hittar man i välsorterade matbutiker och butiker med asiatiska livsmedel.