SOCKERSALTADE KANELMANDLAR

Svåra att motstå. Sött, salt och kaneligt.

6 – 8 PERSONER

·         200 gram mandel

·         2 dl socker

·         2 msk vatten

·         2 tsk malen kanel

·         Rapsolja

·         Flingsalt

GÖR SÅ HÄR:

1.      Skålla och skala mandeln.

2.      Koka upp socker och vatten i en kastrull. Låt koka 3 – 4 minuter.

3.      Tillsätt mandlarna och rör runt. Fortsätt röra tills de är gyllenbruna. Tillsätt kanel och 1 msk olja. Rör runt och häll sedan ut mandlarna på ett bakplåtspapper. Strö över 2 tsk flingsalt och låt mandlarna svalna helt.

4.      Bryt isär och förvara torrt i en burk med tättslutande lock fram till servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0