SNÖÄGG MED PASSIONSFRUKTSSABAYON

Lätta och luftiga snöägg med en frisk sabayon och passionsfrukt. Snöäggen kan frysas och då tar det några sekunder längre att tillaga dem i mikrovågsugn.

4 – 6 PORTIONER

·        3 stora äggvitor

·        1 dl strösocker

PASSIONSFRUKTSSABAYON:

·        4 – 5 passionsfrukter

·        23 stora äggulor

·        3 – 4 msk strösocker

·        1 msk pressad citron

GARNERING:

·        100 gram hallon

·        1 – 2 passionsfrukter

 

1.      Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa en kort stund. Äggvitan ska inte bli för fast.

2.      Fördela marängsmeten i koppar som tål mikrovågsugn. Det är enklast att tillaga dem en i taget. Sätt in på full effekt cirka 15 sekunder tills smeten pöser över kanten och inte kladdar när man tar på den med fingret. Stjälp upp snöäggen med hjälp av handen.

3.      Sabayon: Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Blanda med resten av ingredienserna i en liten kastrull. Vispa till en fluffig kräm på svag värme eller över vattenbad. Ta kastrullen från värmen och fortsätt vispa tills krämen svalnat något.

4.      Lägg upp sabayon och snöägg. Garnera med hallon och urgröpt passionsfrukt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0