SMÖRSVÄNGD MAJROVA MED KANTARELL

Citron och persilja smaksätter majrovan. Fräscht tillbehör till kyckling.

 

4 PERSONER

 

Skala, klyfta och koka 500 gram majrova i lättsaltat vatten tills de är precis mjuka, 5 – 0 minuter. Låt rinna av. Rosta 2 msk pinjenötter i en torr och het stekpanna. Fräs 200 gram kantareller (skär eventuellt i bitar om de är stora) med 1 finhackad vitlöksklyfta i 2 msk smör. Tillsätt rivet skal av 1 citron och ½ dl färskpressad citronjuice. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Vänd ner majrovorna och låt allt bli varmt. Toppa med nötterna och garnera med hackad persilja.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0