SMÖRDEGSPIZZA MED CHÉVRE OCH FÄRSKA FIKON

Att göra pizza på smördeg är otroligt smidigt! Servera gärna den här smarriga varianten med kallskuret och bröd, det är galet gott.

4 PORTIONER

·         250 gram färsk smördeg

·         2 dl créme fraiche

·         2 äggulor

·         Salt och peppar

·         200 gram chévre

·         4 färska fikon

·         65 gram ruccolasallad

·         1 msk flytande honung

 

1.      Sätt ugnen på 225 grader.

2.      Rulla ut smördegsplattan på en plåt med bakplåtspapper. Rör ihop créme fraiche och äggulor, smaksätt med salt och peppar. Gör ett snitt intill kanterna runtom på smördegsplattan.

3.      Fördela créme fraicheröran på smördegen. Smula chévren och strö över den. Skär fikonen i klyftor och lägg på.

4.      Grädda pizzan mitt i ugnen tills den är ”puffig” och gyllenbrun, cirka 20 minuter. Toppa med ruccolasallad och ringla över lite honung. Servera genast!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0