SKURNA FRANSKA PEPPARKAKOR
Att ge bort något man själv har bakat är alltid uppskattat. Speciellt när det är så här gott.
40 STYCKEN
· 100 gram rumsvarmt smör eller margarin
· 1 dl strösocker
· ½ dl ljus sirap
· 1 tsk malen ingefära
· 1 tsk malen kanel
· ½ tsk malen nejlika
· 100 gram skållad, flagad mandel
· ½ tsk bikarbonat
· 3 dl vetemjöl
Vispa smör, socker och sirap ljust och poröst med elvisp. Tillsätt kryddor, mandel och mjöl blandat med bikarbonat. Vispa på låg hastighet till en smulig deg. Tryck ihop smulorna med handen. Ta upp degen på mjölad bänk. Gör en rulle av degen, cirka 3 centimeter i diameter. Platta till rullen så att den blir fyrkantig. Vira in den i plastfolie och lägg i kyl över natten. Sätt ugnen på 175 grader. Skär rullen i tunna skivor med en riktig vass kniv. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 10 – 12 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.