SKINKA PÅ TOAST MED SPENAT, POCHERAT ÄGG OCH SENAPSDRESSING
· 2 dl lätt créme fraiche
· 2 tsk dijonsenap
· 1 msk söt stark senap
· Salt och peppar
· 3 msk ättikssprit
· 4 ägg
· 4 skivor vitt bröd, gärna lantbröd
· 2 msk smör eller margarin
· 65 gram babyspenat
· 4 skivor julskinka
1. Blanda créme fraiche med senapen och smaksätt med salt och peppar.
2. Koka upp 1 liter vatten med ättiksspriten.
3. Knäck 1 ägg i sänder i en kopp och låt dem försiktigt rinna ner i vattnet ett och ett med en hålslev under, koka sakta 3 – 4 minuter. Lyft upp äggen i en bunke med kallt vatten. Lägg äggen på hushållspapper för att rinna av.
4. Stek brödet i matfettet, lägg det på tallrikar eller ett uppläggningsfat. Fördela spenat, skinka och ägg på brödet. Ringla över senapsdressingen.