SKALDJURSTERRIN

·         400 gram gäddfärs eller annan fiskfärs

·         2 msk skaldjursfond, koncentrerad

·         3 ägg

·         4 dl grädde

·         1 tsk malen enbär

·         1 tsk malna dillfrön

·         1 msk hackad dill

·         Salt

·         Vitpeppar

·         3 kokta havskräftor, skalade, alternativt cirka 200 gram färska räkor, skalade

 

1.      Mixa gäddfärsen med salt i en matberedare. Mixa ner äggen, ett åt gången. Mixa ner grädden lite åt gången. Passera färsen genom en sil, om man vill ha en slät färs.

2.      Blanda ner enbär, dillfrön och hackad dill i färsen. Salta och peppra.

3.      Klä en avlång form, cirka 1,5 liter, med plastfilm. Spritsa ner hälften av färsen i formen.

4.      Fördela de skalade kräftorna eller räkorna i en sträng i mitten av formen. Fyll på med resten av färsen. Släta till färsen och täck formen med plast.

5.      Baka terrinen i ett vattenbad i ugnen, på 100 grader. Använd en termometer och baka tills innertemperaturen är 60 grader.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0