SKAGENTÅRTA
BOTTEN:
- 200 gram kavring
- 75 gram smält smör eller margarin
FYLLNING:
- 200 gram cream cheese
- 250 gram kesella/varg
- 3 msk färskriven pepparrot
- 300 gram skalade hackade räkor
- 150 gram hackade kräftstjärtar
- ½ dl finklippt dill
- ½ tsk salt
- 1 krm peppar
DEKORATION:
- 50 gram stenbitsrom
- Dillvippor
- Några räkor eller kräftstjärtar
- Smula ner kavringen i en matberedare. Smält matfettet. Blanda samman matfett och kavringsmulor till en deg. Tryck ut i en rund form med avtagbar kant 24 centimeter i diameter. Låt formen stå svalt i minst 1 timme.
- Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen, rör om noga så att det fördelas ordentligt.
- Bred ut fyllningen över bottnen, använd en slickepott eller palett för att få en jämn och slät yta. Låt vila svalt i ett par timmar eller över natten.
Dekorera och skär i tårtbitar.
Kommentarer
Trackback