SKAGENTÅRTA

BOTTEN:

 

  • 200 gram kavring
  • 75 gram smält smör eller margarin

 

FYLLNING:

 

  • 200 gram cream cheese
  • 250 gram kesella/varg
  • 3 msk färskriven pepparrot
  • 300 gram skalade hackade räkor
  • 150 gram hackade kräftstjärtar
  • ½ dl finklippt dill
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar

 

DEKORATION:

 

  • 50 gram stenbitsrom
  • Dillvippor
  • Några räkor eller kräftstjärtar

 

 

  1. Smula ner kavringen i en matberedare. Smält matfettet. Blanda samman matfett och kavringsmulor till en deg. Tryck ut i en rund form med avtagbar kant 24 centimeter i diameter. Låt formen stå svalt i minst 1 timme.
  2. Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen, rör om noga så att det fördelas ordentligt.
  3. Bred ut fyllningen över bottnen, använd en slickepott eller palett för att få en jämn och slät yta. Låt vila svalt i ett par timmar eller över natten.

 

Dekorera och skär i tårtbitar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0