SJÖMANSGRYTA
Mustig och lättlagad. En härlig allt-i-ett-gryta som påminner om klassikern sjömansbiff.
- 1 kilo högrev
- 1 tsk salt
- Svenskt Smör
- 5 dl köttbuljong
- 5 dl mörkt öl
- 1 msk timjan
- 4 gula lökar
- 400 gram morötter
- 1 kilo potatis
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk majsstärkelse
- 5 dl hackad bladpersilja
Skär köttet i 3 x 3 centimeter stora bitar. Salta och bryn det i smör i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta, tillsätt buljong, öl och timjan. Låt koka under lock cirka 1 timme. Skala lök, morötter och potatis. Skär dem i ½ centimeter tjocka skivor. Lägg ner det i grytan, tillsätt grädden och koka ytterligare 15 minuter. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan. Låt koka 2 minuter. Strö över persilja.
Kommentarer
Trackback