SJÖMANSGRYTA

Mustig och lättlagad. En härlig allt-i-ett-gryta som påminner om klassikern sjömansbiff.

 

  • 1 kilo högrev
  • 1 tsk salt
  • Svenskt Smör
  • 5 dl köttbuljong
  • 5 dl mörkt öl
  • 1 msk timjan
  • 4 gula lökar
  • 400 gram morötter
  • 1 kilo potatis
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk majsstärkelse
  • 5 dl hackad bladpersilja

 

Skär köttet i 3 x 3 centimeter stora bitar. Salta och bryn det i smör i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta, tillsätt buljong, öl och timjan. Låt koka under lock cirka 1 timme. Skala lök, morötter och potatis. Skär dem i ½ centimeter tjocka skivor. Lägg ner det i grytan, tillsätt grädden och koka ytterligare 15 minuter. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan. Låt koka 2 minuter. Strö över persilja.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0