SILL MED RÖTT OCH GRÖNT HACK

  • 1 burk matjessill, 570 gram
  • 4 ägg
  • 2 msk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 ½ dl olja
  • 1 dl gräddfil
  • Salt och peppar
  • 4 inlagda rödbetor
  • 2 ättiksgurkor
  • 1 gul lök
  • 2 msk kapris

 

 

  1. Låt matjessillen rinna av och skär den i cirka 2 centimeter breda bitar.
  2. Lägg sillbitarna på ett serveringsfat.
  3. Hårdkoka 3 av äggen. Vispa det fjärde ägget kraftigt med senap och vinäger med elvisp eller i en liten matberedare. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle under omrörning. Rör i gräddfilen och smaka av med salt och peppar.
  4. Bred såsen över sillen.
  5. Skala äggen och löken. Hacka äggula och vitan var för sig, rödbetor, gurka och lök. Lägg allt det hackade och kaprisen i grupper runt sillen.

 

Servera med nykokt potatis och knäckebröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0