SILL MED RÖTT OCH GRÖNT HACK
- 1 burk matjessill, 570 gram
- 4 ägg
- 2 msk senap
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 ½ dl olja
- 1 dl gräddfil
- Salt och peppar
- 4 inlagda rödbetor
- 2 ättiksgurkor
- 1 gul lök
- 2 msk kapris
- Låt matjessillen rinna av och skär den i cirka 2 centimeter breda bitar.
- Lägg sillbitarna på ett serveringsfat.
- Hårdkoka 3 av äggen. Vispa det fjärde ägget kraftigt med senap och vinäger med elvisp eller i en liten matberedare. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle under omrörning. Rör i gräddfilen och smaka av med salt och peppar.
- Bred såsen över sillen.
- Skala äggen och löken. Hacka äggula och vitan var för sig, rödbetor, gurka och lök. Lägg allt det hackade och kaprisen i grupper runt sillen.
Servera med nykokt potatis och knäckebröd.
Kommentarer
Trackback