SERBISKA KÅLDOLMAR
Sarma är en klassisk, balkansk kåldolme som alltid serveras vid fester och högtider. Testa att göra egna, det tar lite tid, men är inte alls svårt!
SARMA. 4 PORTIONER.
· 1 surkålshuvud
· 1 gul lök
· 500 gram blandfärs
· 40 gram rökt sidfläsk, tärnat
· 200 gram rökt bog, tärnad
· 1 dl okokt ris
· 1 tsk salt
· 1 tsk svartpeppar
· 1 tsk paprikapulver
1. Plocka av bladen från kålhuvudet och skölj dem i kallt vatten.
2. Skala och hacka löken och blanda med färsen, sidfläsket och bogen. Tillsätt ris, salt, peppar och paprikapulver. Blanda ordentligt.
3. Lägg några surkålsblad i botten på en stor kastrull. Rulla in köttfärssmeten i surkålsblad men spara några blad.
4. Lägg rullarna på rad i kastrullen tills man fyllt den. Täck med surkålsblad och häll på vatten så att rullarna täcks. Låt puttra på medelvärme i 3 – 4 timmar. Titta till sarman ibland så att den alltid är täckt av vatten.
5. Servera med lantbröd.