SERBISKA KÅLDOLMAR

Sarma är en klassisk, balkansk kåldolme som alltid serveras vid fester och högtider. Testa att göra egna, det tar lite tid, men är inte alls svårt!

SARMA. 4 PORTIONER.

·         1 surkålshuvud

·         1 gul lök

·         500 gram blandfärs

·         40 gram rökt sidfläsk, tärnat

·         200 gram rökt bog, tärnad

·         1 dl okokt ris

·         1 tsk salt

·         1 tsk svartpeppar

·         1 tsk paprikapulver

 

1.      Plocka av bladen från kålhuvudet och skölj dem i kallt vatten.

2.      Skala och hacka löken och blanda med färsen, sidfläsket och bogen. Tillsätt ris, salt, peppar och paprikapulver. Blanda ordentligt.

3.      Lägg några surkålsblad i botten på en stor kastrull. Rulla in köttfärssmeten i surkålsblad men spara några blad.

4.      Lägg rullarna på rad i kastrullen tills man fyllt den. Täck med surkålsblad och häll på vatten så att rullarna täcks. Låt puttra på medelvärme i 3 – 4 timmar. Titta till sarman ibland så att den alltid är täckt av vatten.

5.      Servera med lantbröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0