SAVOYKÅLSSALLAD

De torkade aprikoserna och valnötterna passar perfekt med den krämiga osten.

 

6 – 8 PORTIONER

 

  • 400 gram savoykål
  • 2 dl valnötter
  • 1 ½ dl torkade aprikoser
  • 2 tsk vit balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 150 gram Castello Blue

 

 

Rosta nötterna i en torr varm stekpanna tills de börjar få färg. Dela kålbladen i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten cirka 1 minut och kyl ner så att de behåller sin gröna färg. Låt rinna av väl på en handduk. Hacka aprikoserna grovt. Blanda vinäger, olja, salt och peppar. Häll det över kålen och vänd runt. Lägg upp på ett stort fat och strö över valnötter och aprikoser. Dela osten i bitar och toppa salladen med den.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0