SALTAD BROWNIE OCH CHOKLADCREME

·         350 gram socker

·         175 gram smör

·         60 gram kakao

·         25 gram sirap

·         2 ägg

·         175 gram vetemjöl

·         15 gram flingsalt

·         15 gram vaniljsocker

·         Nötter efter tycke och smak

CHOKLADCREME:

·         120 gram socker

·         110 gram grädde

·         130 gram choklad 60 %

·         70 gram smör

·         50 gram äggula

·         Kakao

 

1.      Blanda allt utom nötterna och häll upp i låg smörad form och baka av i 180 grader i 6 – 8 minuter,

2.      Tryck i lite nötter överallt i kakan och låt det hela svalna.

3.      Fördela chokladkrämen jämt över brownien. Pudra med lite kakao.

4.      Låt allt kallna och skär i mindre bitar som man kan äta med händerna.

5.      CHOKLADCREME: Koka upp grädde och socker. Tillsätt chokladen och halva mängden smör. Koka upp igen och låt svalna innan man tillsätter äggen. Värm upp till 85 grader, sänk värmen genom att tillsätta resterande smör och kör med stavmixer.

6.      Sila chokladmassan och fördela jämnt över brownien. Pudra med lite kakao.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0