SALLAD MED CLEMENTIN, RÖDKÅL OCH PASTRAMI

Färska clementinklyftor piggar upp på tallriken och passar riktigt bra med kalkonköttet och den söta kålen i denna färgstarka förrätt.

4 PORTIONER

·         8 skivor pastrami

·         4 clementiner

·         300 gram färsk rödkål

·         1 näve mangoldsblad

·         Saften av en clementin

DRESSING:

·         1 ½ msk vitvinsvinäger

·         3 msk olivolja

·         1 tsk dijonsenap

·         1 msk majonnäs, vinägerbaserad

·         1 liten nypa salt

 

1.      Hyvla rödkålen med osthyvel eller mandolin. Koka upp 1 liter vatten och förväll kålen hastigt.

2.      Häll genom ett durkslag och spola kålen med kallt vatten. Lägg kålen i en skål och krama ur saften från en clementin över den. Rör runt, så ser man hur kålen ändrar färg.

3.      Skölj mangoldsbladen och klappa dem torra i en handduk eller i en salladsslunga.

4.      Skala clementinerna och se noga till att ta bort det beska, vita innerskalet. Halvera klyftorna med ett snitt, så blir de snygga och enklare att äta.

5.      Vispa ihop ingredienserna i dressingen. Smaka av med salt.

6.      Lägg upp pastramiskivorna luftigt på tallriken och arrangera rödkålen och mangolden. Toppa med clementinklyftorna och ringla över dressingen. Avsluta med nymald svartpeppar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0