SALLAD MED CLEMENTIN, RÖDKÅL OCH PASTRAMI
Färska clementinklyftor piggar upp på tallriken och passar riktigt bra med kalkonköttet och den söta kålen i denna färgstarka förrätt.
4 PORTIONER
· 8 skivor pastrami
· 4 clementiner
· 300 gram färsk rödkål
· 1 näve mangoldsblad
· Saften av en clementin
DRESSING:
· 1 ½ msk vitvinsvinäger
· 3 msk olivolja
· 1 tsk dijonsenap
· 1 msk majonnäs, vinägerbaserad
· 1 liten nypa salt
1. Hyvla rödkålen med osthyvel eller mandolin. Koka upp 1 liter vatten och förväll kålen hastigt.
2. Häll genom ett durkslag och spola kålen med kallt vatten. Lägg kålen i en skål och krama ur saften från en clementin över den. Rör runt, så ser man hur kålen ändrar färg.
3. Skölj mangoldsbladen och klappa dem torra i en handduk eller i en salladsslunga.
4. Skala clementinerna och se noga till att ta bort det beska, vita innerskalet. Halvera klyftorna med ett snitt, så blir de snygga och enklare att äta.
5. Vispa ihop ingredienserna i dressingen. Smaka av med salt.
6. Lägg upp pastramiskivorna luftigt på tallriken och arrangera rödkålen och mangolden. Toppa med clementinklyftorna och ringla över dressingen. Avsluta med nymald svartpeppar.