SALLAD MED CHÉVRE CHAUD
4 PORTIONER
- 1 squash
- 2 msk olivolja
- Salt och peppar
- 250 gram chévreost
- 1 msk vit balsamvinäger (krämiga varianten)
- 2 tsk torkad basilika
- 50 gram valnötter
- 100 gram blandad sallad
- 1 gul paprika
- 4 persiljekvistar
- Sätt ugnen på 250 grader. Skiva squash i 4 avlånga skivor. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek squashskivorna på båda sidorna. Salta och peppra.
- Lägg squashskivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Skiva chévreosten i 8 bitar och lägg en till två chévreskivor på varje squashskiva. Ringla över balsamvinäger och strö över torkad basilika. Toppa med valnötter och gratinera i cirka 5 – 7 minuter i ugnen.
- Skiva paprikan. Fördela sallad och paprika på 4 tallrikar. Lägg på en squashskiva på varje salladsbädd och dekorera med en persiljekvist.
Kommentarer
Trackback