SAFFRANSSNURROR MED RUSSIN OCH MANDEL

30 BULLAR / SNURROR

·         1 paket röd jäst, 50 gram

·         150 gram smör

·         5 dl standardmjölk

·         2 påsar saffran, 1 gram

·         1 ½ dl strösocker

·         ½ tsk salt

·         1 ägg

·         1 ½ liter vetemjöl, 900 gram

TILL FYLLNING:

·         75 gram rumsvarmt smör

·         250 gram mandelmassa

TILL PENSLING:

·         1 ½ dl russin

·         1 påse mandelspån, 50 gram

·         Pärlsocker

 

1.      Smula jästen i en degbunke. Smält smör i kastrull och häll på mjölk. Se till att degvätskan håller fingertemperatur, 37 grader.

2.      Lös upp jäst och saffran var för sig i lite degvätska. Slå ihop degvätskorna och blanda med resterande degvätska, strösocker, salt, ett ägg samt nästan allt vetemjöl. Arbeta degen och jäs den under bakduk i 40 minuter.

3.      Dela degen i två lika stora delar. Kavla ut och bred på rumsvarmt smör och riven mandelmassa. Rulla ihop degen och skär den i 3 centimeter tjocka skivor som placeras i pappersformar.

4.      Jäs bullarna 30 minuter under duk. Pensla med ägg och strö över russin, mandelspån och pärlsocker. Grädda mitt i 250 graders ugn i cirka 8 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0