SAFFRANSSKORPOR MED MANDEL OCH CLEMENTINMASCARPONE

·         100 gram skållad skalad sötmandel

·         100 gram smör eller margarin

·         ¾ dl råsocker

·         ½ dl socker

·         2 ägg

·         ½ gram saffran

·         4 ½ dl vetemjöl

·         2 tsk bakpulver

·         1 ½ msk vaniljsocker

·         3 clementiner

·         250 gram mascarpone

·         2 msk florsocker

 

1.      Sätt ugnen på 175 grader.

2.      Rosta mandeln i en torr het stekpanna. Låt kallna.

3.      Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget, rör om mellan varje ägg.

4.      Stöt saffran med 1 tsk socker i en mortel, blanda med 1 msk hett vatten och vänd ner i äggblandningen. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen och mandeln och arbeta ihop till en deg.

5.      Dela degen i 5 lika stora delar.  Rulla ut varje del till en längd cirka 35 centimeter. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper, platta till dem med handflatan.

6.      Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 100 grader.

7.      Skär varje längd i cirka 15 sneda bitar medan de är varma. Lägg dem på plåtar med snittytan uppåt och torka i cirka 40 minuter.

8.      Skala och skär clementinklyftorna i halvor.

9.      Blanda mascarpone med florsocker, vänd ner clementinerna.

10.  Bred clementinmascarpone på skorporna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0