SAFFRANSPANNKAKA

  • 2 X 500 färdig risgrynsgröt
  • 1 paket saffran á ½ gram
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl skalad mandel
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker

 

 

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnssäker form 20 x 30 centimeter.
  2. Stöt saffran i en mortel med sockret. Hacka mandeln.
  3. Blanda risgrynsgröt. Saffran, mandel, ägg, grädde och vaniljsocker. Häll gröten i formen.
  4. Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter. Låt svalna. Servera med vispad grädde och salmbärs- eller björnbärssylt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0