SAFFRANSMUFFINS

9 STYCKEN

·         300 gram mandlar

·         1 dl koksmjöl

·         1 tsk bakpulver

·         1 tsk vaniljpulver

·         1 kuvert saffran, ½ gram

·         5 gram smör

·         2 dl grädde

·         1 dl sukrin

·         2 ägg

·         2 msk färskost

·         2 msk kesella

GARNERING:

·         Granatäppelkärnor

·         1 clementin

 

1.      Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mandlarna till ett fint mjöl i en matberedare. Blanda mandelmjölet med kokosmjöl, bakpulver, vaniljpulver och saffran. Smält smöret och rör ner tillsammans med grädde i smeten. Vispa sukrin och äggen poröst och vände ner i smeten.

2.      Fyll muffinsformarna till hälften och grädda i mitten av ugnen i 25 – 30 minuter. Låt svalna. Blanda färskost och kesella och fördela över muffinsen. Garnera med granatäppelkärnor och en clementinklyfta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0