SAFFRANSMUFFINS
9 STYCKEN
· 300 gram mandlar
· 1 dl koksmjöl
· 1 tsk bakpulver
· 1 tsk vaniljpulver
· 1 kuvert saffran, ½ gram
· 5 gram smör
· 2 dl grädde
· 1 dl sukrin
· 2 ägg
· 2 msk färskost
· 2 msk kesella
GARNERING:
· Granatäppelkärnor
· 1 clementin
1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mandlarna till ett fint mjöl i en matberedare. Blanda mandelmjölet med kokosmjöl, bakpulver, vaniljpulver och saffran. Smält smöret och rör ner tillsammans med grädde i smeten. Vispa sukrin och äggen poröst och vände ner i smeten.
2. Fyll muffinsformarna till hälften och grädda i mitten av ugnen i 25 – 30 minuter. Låt svalna. Blanda färskost och kesella och fördela över muffinsen. Garnera med granatäppelkärnor och en clementinklyfta.