SAFFRANSMARINERADE KYCKLINGLÅRFILÉER MED POTATISSALLAD
4 PORTIONER
· 600 gram kycklinglårfiléer
· 1 rödlök
· ½ apelsin
MARINAD:
· 4 msk olivolja
· 2 msk tomatpuré
· 2 vitlöksklyftor
· ½ gram saffran
· 1 tsk torkad oregano
· 1 tsk torkan timjan
· 1 tsk sambal oelek
· 3 msk vatten
· Salt och peppar
POTATISSALLAD:
· 1 kilo potatis, gärna av fast sort
· 1 ½ dl turkisk yoghurt
· 1 dl majonnäs
· 1 ½ dl gröna oliver med pimento
· Salt och peppar
· ½ liten rödlök
1. Blanda olivolja, tomatpuré, pressad vitlök, saffran, oregano, timjan, sambal oelek, vatten, salt och peppar i en bunke.
2. Lägg i kycklinglårfiléerna och låt dem marineras i 1 – 2 timmar eller över natten.
3. Lägg kycklinglårfiléerna i en smord ugnsfast form och stek dem i 225 grader i cirka 20 minuter.
4. Skär rödlöken i tunna klyftor och apelsinen i tunna skivor, tillsätt dem efter halva tiden.
5. Koka potatisen utan skal. Låt den svalna. Dela potatisen i ganska stora bitar och lägg i en skål. Rör ner yoghurt, majonnäs, oliver, salt och peppar. Hacka löken och strö den ovanpå potatissalladen. Ställ salladen kallt tills det är dags att äta.
6. Servera kycklinglårfiléerna med potatissalladen.