SAFFRANSMARINERADE KYCKLINGLÅRFILÉER MED POTATISSALLAD

4 PORTIONER

·         600 gram kycklinglårfiléer

·         1 rödlök

·         ½ apelsin

MARINAD:

·         4 msk olivolja

·         2 msk tomatpuré

·         2 vitlöksklyftor

·         ½ gram saffran

·         1 tsk torkad oregano

·         1 tsk torkan timjan

·         1 tsk sambal oelek

·         3 msk vatten

·         Salt och peppar

POTATISSALLAD:

·         1 kilo potatis, gärna av fast sort

·         1 ½ dl turkisk yoghurt

·         1 dl majonnäs

·         1 ½ dl gröna oliver med pimento

·         Salt och peppar

·         ½ liten rödlök

 

1.      Blanda olivolja, tomatpuré, pressad vitlök, saffran, oregano, timjan, sambal oelek, vatten, salt och peppar i en bunke.

2.      Lägg i kycklinglårfiléerna och låt dem marineras i 1 – 2 timmar eller över natten.

3.      Lägg kycklinglårfiléerna i en smord ugnsfast form och stek dem i 225 grader i cirka 20 minuter.

4.      Skär rödlöken i tunna klyftor och apelsinen i tunna skivor, tillsätt dem efter halva tiden.

5.      Koka potatisen utan skal. Låt den svalna. Dela potatisen i ganska stora bitar och lägg i en skål. Rör ner yoghurt, majonnäs, oliver, salt och peppar. Hacka löken och strö den ovanpå potatissalladen. Ställ salladen kallt tills det är dags att äta.

6.      Servera kycklinglårfiléerna med potatissalladen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0