SAFFRANSKNYTEN

·         1 saffransdeg, se grundrecept

FYLLNING:

·         100 gram smör eller margarin

·         1 dl socker

·         1 dl mald mandel

·         Rivet skal av 1 apelsin

PENSLING:

·         Ägg

·         Mandelspån

 

1.      Rör ihop fyllningen. Dela degen i 2 bitar och kavla ut varje till en platta. Skär i rutor, 6 x 6 centimeter.

2.      Lägg en klick fyllning på varje och vik in hörnen mot mitten och tryck till.´

3.      Lägg på plåt med bakpapper och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

4.      Pensla med uppvispat ägg och strö på mandelspån. Grädda i 225 grader i cirka 8 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0