SAFFRANSKAKA MED KOKOS

·         3 dl vispgrädde

·         50 gram smör eller margarin

·         3 dl strösocker

·         1 ½ dl ljus sirap

·         1 ½ dl kokos

·         2 påsar saffran á ½ gram

 

1.      Blanda grädde, matfett, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på hög värme och rör om. Fortsätt att koka utan omrörning till kulprover (120 – 125 grader). Häll lite av smeten i kallt vatten och rör ihop till en kula. Håller kulan ihop är kolan klar.

2.      Rosta kokosen i en torr het stekpanna tills den blir gulbrun. Blanda ner den och saffranet i kolasmeten. Häll upp smeten i en smord eller bakpappersklädd form. Låt kolan stelna innan den skärs i bitar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0