SAFFRANSCHEESECAKE

BOTTEN:

·         150 gram pepparkaka, cirka 15 stycken

·         60 gram smör

FÖRSTA FYLLNINGEN:

·         400 gram philadelphiaost

·         3 ägg

·         1,5 dl socker

·         1 kuvert saffran (1/2 gram)

·         1 citron, finrivet skal, bara det gula

ÖVERSTA LAGRET:

·         400 gram (4 dl) créme fraiche

·         1 msk äkta vaniljsocker

DEKORATION:

·         Färska halverade passionsfrukter och färska fikon

 

1.      Mixa pepparkakorna till smulor. Smält smöret och blanda med pepparkakssmulorna.

2.      Fäst ett bakplåtspapper i botten på en pajform och tryck ut smulorna till ett jämnt lager. Förgrädda i ugn, 5 – 7 minuter, 200 grader. Låt svalna.

3.      Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt rivet citronskal och saffran.

4.      Blanda ner philadelphiaosten och rör till en jämn smet. Låt smeten dra i 15 minuter, så att saffranssmaken mognar.

5.      Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen i 180 grader tills fyllningen har stelnat, cirka 30 – 40 minuter. Låt kakan svalna ordentligt.

6.      Rör ihop créme fraiche och vaniljsocker. Bred över kakan. Grädda i 6 – 7 minuter i 180 grader tills ytan stelnar något. Låt svalna

7.      Dekorera kakan precis före servering med fikon och passionsfrukter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0