SAFFRANSBULLAR

30 STYCKEN

·         50 gram jäst

·         100 gram smör

·         5 dl mjölk

·         250 gram kesella mager

·         2 kuvert saffran, 1 gram

·         1 ½ dl råsocker

·         ½ tsk salt

·         Cirka 17 dl dinkelsikt

PENSLING OCH GARNERING:

·         1 ägg

·         ½ dl russin

·         Flagad mandel

 

1.      Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör till dess den löser sig. Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och låt jäsa i 1 timme.

2.      Knåda degen och tillsätt mer mjöl om det behövs. Baka ut degen till bullar i önskad form och lägg på en plåt. Låt jäsa i 30 minuter under en bakduk.

3.      Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bröden med uppvispat ägg och garnera med russin och flagad mandel. Grädda mitt i ugnen i 5 – 8 minuter.

 

TIPS! Om man vill ha saftiga saffransbullar, så lägg då bullarna tätt på plåten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0