RYGGBIFF MED PESTOKRÄM
4 PORTIONER
· ½ aubergine
· ½ squash
· 1 rödlök
· 1 fänkål
· 1 vitlöksklyfta
· 1 msk olivolja
· Salt och svartpeppar
· 1 tsk torkade svarta örter
· 4 skivor ryggbiff
· 1 msk smör
· 3 dl vitt quinoa
· 70 gram rucolasallad
PESTOKRÄM:
· 2 dl créme fraiche
· ½ dl grön pesto
· Salt och svartpeppar
1. Gör först pestokrämen genom att blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt. Sätt ugnen på 275 grader (varmluft). Skär alla grönsaker i lagom stora bitar och lägg på en ugnsplåt. Finhacka vitlöken och blanda ner i grönsakerna tillsammans med olja och kryddor. Sätt in i ugnen i 25 minuter. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet runtom i smör några minuter.
2. Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, cirka 13 minuter. Häll av vattnet och lägg i en skål. Blanda ner de rostade grönsakerna och rucola. Skiva upp köttet och servera med quinoasalladen och pestokrämen.