RYGGBIFF MED PESTOKRÄM

4 PORTIONER

·         ½ aubergine

·         ½ squash

·         1 rödlök

·         1 fänkål

·         1 vitlöksklyfta

·         1 msk olivolja

·         Salt och svartpeppar

·         1 tsk torkade svarta örter

·         4 skivor ryggbiff

·         1 msk smör

·         3 dl vitt quinoa

·         70 gram rucolasallad

PESTOKRÄM:

·         2 dl créme fraiche

·         ½ dl grön pesto

·         Salt och svartpeppar

 

1.      Gör först pestokrämen genom att blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt. Sätt ugnen på 275 grader (varmluft). Skär alla grönsaker i lagom stora bitar och lägg på en ugnsplåt. Finhacka vitlöken och blanda ner i grönsakerna tillsammans med olja och kryddor. Sätt in i ugnen i 25 minuter. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet runtom i smör några minuter.

2.      Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, cirka 13 minuter. Häll av vattnet och lägg i en skål. Blanda ner de rostade grönsakerna och rucola. Skiva upp köttet och servera med quinoasalladen och pestokrämen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0