ROTFRUKTSTÅRTA

En fantastisk rätt som gör sig fint på buffébordet eftersom den kan serveras varm, ljummen eller kall.

8 PORTIONER

·         1 kilo rotfrukter (potatis, rödbetor, gulbetor, palsternacka, rotselleri, kålrot, eller andra)

·         1 gul lök

·         1 msk torkade örtkryddor

·         Salt

·         Svartpeppar

·         150 gram riven ost, gärna cheddar eller annan smakrik sort

·         3 ägg

·         2 dl matlagningsgrädde

 

1.      Sätt ugnen på 175 grader.

2.      Skala rotfrukterna och skär i tunna skivor. Hacka löken. Blanda allt med kryddor.

3.      Lägg bakplåtspapper i en stor springform. Lägg i ett lager med rotfrukter och lök, strö över ost. Lägg på nytt lager rotfrukter och lök, strö över ost. Fortsätt varva rotfrukt, lök och ost tills allt ligger i formen.

4.      Vispa ihop ägg och grädde och häll i formen.

5.      Baka i ugnen cirka 1 timme. Lägg eventuellt på folie om tårtan börjar se mörk ut i färgen.

6.      Servera varm, ljummen eller kall.

TIPS! Den här tårtan är snabbt gjord om man har köksverktyget mandolin. Med det kan man snabbt skiva alla typer av grönsaker. En mandolin är en liten, billig och lättdiskad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0